Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Гайдук Ю$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
1. |
Гайдук Ю. А. Попередження домашнього насилля у національному та міжнародному законодавстві [Електронний ресурс] / Ю. А. Гайдук // Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2016. - Вип. 3. - С. 149-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/apvu_2016_3_36
| 2. |
Білковська Ю. П. Сучасні уявлення про механізми регуляції скорочення матки, а також гемодинамічні зміни шийки матки до та під час пологів [Електронний ресурс] / Ю. П. Білковська, Н. С. Сергєєва, Д. Г. Комарь, Д. В. Сідлецька, Ю. І. Гайдук, М. Р. Данилко // Молодий вчений. - 2017. - № 4. - С. 191-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2017_4_46
| 3. |
Гайдук Ю. М. Одержання підсолоджувачів мікробним синтезом [Електронний ресурс] / Ю. М. Гайдук, Ю. М. Пенчук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 4. - С. 29-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_4_5 Вибір найбільш активного мікроорганізму, більш дешевого субстрату, забезпечення оптимальних умов культивування та інші технологічні особливості впливають на одержання підсолоджувачів. Проаналізовано сучасну наукову літературу останніх двох - п'яти років щодо підвищення синтезу підсолоджувачів шляхом біотрансформації на різних субстратах із використанням бактерій і дріжджів. Біоконверсія за допомогою мікроорганізмів вважається альтернативою великомасштабному комерційному хімічному процесу. Забезпечення технологічних параметрів, зокрема температури як під час накопичення біомаси, так і під час виробничого біосинтезу, швидкості обертів мішалки, створення аеробних або анаеробних умов, знаходження найбільш активно штаму-продуцента надає змогу збільшити концентрації підсолоджувачів. Здійснено огляд досліджень зарубіжних вчених, які передбачать реалізацію біотехнологічного одержання підсолоджувачів. Проаналізовано особливості високопродуктивного одержання цукрозамінників - ксилітолу, сорбітолу, еритритолу, манітолу та D-тагатози. Одержання підсолоджувачів здійснюється з використанням різних мікроорганізмів: Y. lipolytica, G. thailandicus, C. tropicalis, L. plantarum, L. brevis тощо. На сьогодні вчені зосередженні на знаходженні найбільш дешевого субстрату для культивування продуцентів. Для одержання еритритолу найбільш економічно доцільним виявився субстрат гліцерину, для манітолу - сахаризований артишок, D-тагатози - лактоза. Актуальним залишається знаходження субстратів для ксилітолу та сорбітолу, оскільки ці підсолоджувачі одержують на більш дорожчому субстраті - глюкозі, фруктозі. Наведено основні технологічні параметри, які впливають на високопродуктивне одержання підсолоджувачів.
|
|
|